Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Már csak napok kérdése, hogy világpremier keretében a mozikba kerüljön Quentin Tarantino második világháborús szatírája, az Inglourious Basterds. Magyarországra a film már augusztus 20-án megérkezik, Becstelen Brigantyk címmel. Mielőtt még megnéznék a teljes filmet még szemügyre vehetünk néhány jelenetet a filmből, amik arról árulkodnak, hogy nem csak a morbid humor fog dominálni, hanem groteszk módon az emberi gonoszság viszonylagossága és a méltóság megőrzésének kérdései is felmerülnek.

A Brad Pitt által alakított Aldo Raine hadnagy zsidó-amerikai katonákat toboroz, hogy az ellenséges vonalak mögött náci ölő gerillacsapatként működjenek. Az ezt követő jelenetben Ed Fenech tábornok, azaz Mike Myers arról mesél Hicox hadnagynak (Michael Fassbender), hogy kik azok a Brigantyk, akik már Franciaországban várnak rá. Ezután Brigantykat már akcióban láthatjuk. Raine hadnagy a baseball ütős Donny-t (Eli Roth) utasítja megtorlásra, amikor a német tiszt nem hajlandó az együttműködésre.






 

Raine hadnagy és Smithson Utivich (B.J. Novak) Briganty-tag a náci Hans Landa ezredessel beszélgetnek, akit Christoph Waltz játszik, és alakításáért elnyerte a legjobb férfi színész díját Cannes-ban. Az ezredesnek vegyes érzései vannak azzal kapcsolatban, hogy a Zsidóvadász becenevet aggatták rá. Kiderül, hogy az amerikaiakra is ragadtak gúnynevek, Utivich például a "Kisemberként" ismert a német katonák körében. Az ez utáni jelenetből kiderül, hogy Landa ezredes a zsidókat patkányokhoz hasonlítja, akik a legváratlanabb helyeken tudnak elbújni. Ezért küldték a felkutatásukra őt.




 

A Mélanie Laurent által alakított Shosanna, a francia ellenállás tagja, egy kávézóban próbálja meg lerázni a mindenáron barátkozni akaró náci háborús hőst, Fredrick Zollert, akit Daniel Brühl alakít. Ezt követően a meglőtt Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) brit ügynök és színésznő újságolja el Raine hadnagynak a nagy hírt, miszerint maga a Führer is részt fog venni a Zollerről szóló német film premierjén, így remek lehetőség kínálkozik a likvidálására.




 

Címkék: inglourious basterds

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr461321424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.20. 20:12:45

@kovacsbalint: Elnézést kérek Bálint, de az ilyen jellegű közvetlen linkeléseket nem szeretjük. Nem illik, legalábbis ilyen formában.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2009.08.21. 11:31:52

@Tyrannum: részemről örülök, ha elolvasok egy cikkt egy filmről, és alatta vannak linkek további cikkekhez is. De ahogy gondoljátok.
süti beállítások módosítása