Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Terry Gilliam filmje a The Imaginarium of Doctor Parnassus egy félig a valóságban félig pedig a fantázia világában játszódó mesés történet, amelyben Dr. Parnassus megpróbálja elkerülni a lánya lelkéért az ördöggel kötött alku teljesülését. Az egyik főszerepet, Tony-t alakító Heath Ledger a film forgatásának közepén 2008. januárjában elhunyt. Gilliam időközben átgondolta a történetet és sikerült befejeznie a filmet, most pedig végre egy forgalmazót is talált a nem mindennapi filmnek. A címszereplő Parnassus-t Christopher Plummer alakítja, Tom Waits pedig az ördögi Mr. Nicket játssza. A most megjelent előzetesben feltűnik Johnny Depp, Collin Farrel és Jude Law is, akik Tony egy-egy áttranszformált alakját jelenítik meg. A film október 16-án debütál az Egyesült Királyságban, de az ősz folyamán a világ más országaiba is eljut majd.

A történet szerint Dr. Parnassus varázslatosan irányítani tudja mások képzeletét, azonban sötét titkot rejteget. Réges-régen alkut kötött az ördöggel, Mr. Nickkel, amiért cserébe halhatatlanná vált. Évszázadokkal később, azonban szerelembe esik és még egy alkut kötött, a halhatatlanságot a megfiatalodásra cserélve. Ám ez már azzal feltétellel jár, hogy amikor elsőszülött gyermeke eléri a 16 éves kort, a lelke Mr. Nick tulajdonába kerül. A doktor lánya, Valentina vészesen közeledik ehhez az életkorhoz, Dr. Parnassus pedig kétségbeesetten próbálja megmenteni a keserű sorstól. Mr. Nick meg is érkezik, hogy begyűjtse a trófeáját, de nem tud ellenállni Parnassus ajánlatának és ismét fogadásba bocsátkozik. Most az dönti el, hogy ki nyeri el Valentinát, hogy melyikük tud előbb öt lelket elcsábítani. Dr. Parnassus így különböző furcsa és vicces szerzetekkel útnak ered, és lánya kezét ajánlja fel annak, aki segít neki megnyernie a fogadást.
 

Részletek

Az első jelenetben a Heath Ledger által megformált Tony ajánlja fel a színház szolgálatait az arra járóknak. Mikor azok megdöbbennek a műsor ingyenességén, Tony azzal szembesíti őket, hogy álmaik sem megvehetőek. A második jelenetben Dr. Parnassus beszél lányával, Valentinával átkozva magát, hogy alkut kötött az ördöggel. A harmadik részletben pedig az Andrew Garfield által játszott Anton arról győzködi Valentinát, hogy szökjön meg vele, a lány azonban tudja, hogy közelgő 16. születésnapja miatt nincs menekvés.






 

Címkék: trailer hamarosan the imaginarium of doctor parnassus

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr471296216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása