Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az Egyesült Államokban augusztus 14-én indul útjára a District 9 című film, így a közelmúltban az előzetes után felbukkantak a különböző vírusmarketing szerű utcai plakátok is. A dél-afrikai Neill Blomkamp által rendezett film azt mutatja be, hogy milyen lenne egy olyan világ, ahol "hajótörött" földönkívüliek ragadnának a Földön, nevezetesen Johannesburgban, és kénytelen-kelletlen megpróbálnának beilleszkedni az emberi társadalomba.

A különböző plakátokat, amik az idegenekre, vagyis politikailag korrekten a "nem emberi lényekre" vonatkozó szabályokat és figyelmeztetéseket közölnek, főleg buszmegállókban, padokon, vagy országúti táblákon helyezték el.




 






A film világában létező MNU szervezet kapta a feladatot, hogy Johannesburg 9. kerületében tartsa az idegeneket és őrizze a rendet. Ugyanakkor számos idegen és emberi aktivista hívja fel a figyelmet arra, hogy az MNU valójában mindent megtesz, hogy kizsákmányolja a kiszolgáltatott civilizációt és minden lehetséges technológiát ellopjon tőlük. Blomkamp ezt a hagyományosnak nevezhető sci-fi témát egy szociodráma jellegű thrillerrel közelíti meg, legalábbis erre utal áldokumentumfilm jellegű kisfilmje, az Alive in Joburg, amely a mozifilm történetének alapját képezi.

 

Címkék: hamarosan district 9

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr571174832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása