Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Magyarországon július 23-án mutatják be a hatodik Harry Potter filmet, a Harry Potter és a Félvér herceget. Szokás szerint ebből a filmből is készül IMAX verzió, ám ezúttal az Magyarországra is eljut. Ez lesz a Monsters vs. Aliens és a Légy a Holdon után a harmadik nagyjátékfilm az egyetlen magyar IMAX moziban, a Cinema City Aréna területén.

A Félvér herceg ugyan, mint a legtöbb film, nem igazi IMAX film olyan értelemben, hogy nem a nagyobb képélességet biztosító 70 mm-es nyersanyagra forgatták. A film az előző rész 17 percéhez képest, ezúttal mintegy 25 percnyi háromdimenziós jelenetet fog tartalmazni, ez azonban szintén nem az igazi 3D. A Harry Potter esetében az eredetileg rögzített kétdimenziós felvételből és az utómunka képi elemeiből kreálják a térhatást keltő "két és fél dimenziós" mozgóképeket.

Ez tovább erősíti a reményt, hogy James Cameron év végén megjelenő nagyszabású sci-fi-je, az Avatar is eljut Budapest egyetlen IMAX vásznára. Az Avatart ráadásul natívan háromdimenzióban forgatták, igaz szintén nem IMAX-nyersanyagra, hanem digitális formában rögzítették. Cameron Vincent Pace-szel közösen dolgozta ki az új kameratechnikát, amit előtte dokumentumfilmek forgatásánál tesztelt. Az egyik ilyen háromdimenziós filmet, a Titanic roncsairól szóló, 2003-as Ghosts of the Abyss-t (Az óceán szelleme) május 21-től játssza a Cinema City IMAX mozija.

Forrás: Vox.hu

Címkék: hírek avatar harry potter

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr731151795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása