Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Idén május 13. és 24-e között került megrendezésre a legrangosabbnak titulált filmfesztivál, a franciaországi cannes-i. A sorozatban 62. alkalommal megrendezett filmszemlén idén is számos neves rendező és színész tette tiszteletét a tengerparti fövenyen. Bemutatták az Inglorious Basterds tarantino-filmet, kiosztották a díjakat, megvannak a nyertesek, mi pedig nem vagyunk restek közzé tenni őket.

Kezdjük a két legfontosabbal! Az idei Arany Pálmát a német Das Weisse Band, azaz A fehér szalag című film nyerte el. Michael Haneke filmje 1913-ban játszódik egy iskolában, ahol különös események történnek. A film azt boncolgatja, hogy vajh' ezen történések mennyire segítettek kialakítani a harmincas évek fasiszta ideológiáját,avagy az események befolyásolják-e az iskolarendszert? A filmes zsűrik népszerű témája tehát ismét diadalmaskodott, a filmet egyébként október végén, november elején mutatják be Európában. A Nagydíjat egy francia film vihette haza, méghozzá a Jacques Audiard rendezte Un Prophéte (Egy próféta). A film egy arab férfiról szól, aki francia börtönbe kerül, ahol maffia vezetővé válik.

A legjobb rendező díját Brillante Mendoza kapta a Kinatay nevezetű filmjéért. A filippínó dráma egy fiatal férfiről szól, aki próbál pénzt szerezni, hogy elvehesse feleségül a barátnőjét. A 2000 dolláros munkáról azonban kiderül, hogy nem mást kell tennie, mint megölni egy nőt. A legjobb női szereplő Charlotte Gainsbourgh Lars von Trier Antichrist-jában, míg a legjobb férfi színésznek járó díjat Chritoph Waltz vihette haza, aki már a bevezetőben is említett Inglorious Basterdsben játszik. Apropó Brigantyk! A film nagy sikert aratott Cannes-ban, de Tarantino a fesztivál után visszatért a stúdióba, hogy még formázgassa, tökéletesítse a filmet az augusztus 21-i bemutatóig.A film sikerét jól mutatja, hogy az imdb-n több, mint 700 szavazat után 8.3-on áll a film átlaga.

A további díjazottak listája megtekinthető a hivatalos oldalon.

 

Címkék: hírek díjátadó inglourious basterds

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr661147230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása