Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Megjelent néhány új kép az Enterprise csillaghajó legénységéről. A képek közlése mellett, egyúttal pár sorban, röviden bemutatjuk, a J.J. Abrams által újjáélesztet Star Trek szereplőit. A május 7-én debütáló filmben ugyan egy váratlan esemény hatására, a klasszikus sorozattól eltérő módon verbuválódik össze először az Enterprise híres legénysége, de a karakterek jellegükben hűek régi mivoltukhoz.

Christopher Pike

Bruce Greenwood játssza Pike-ot, aki a U.S.S. Enterprise aktuális kapitánya a cselekmény kibontakozásakor. Ő ösztönzi Kirköt arra, hogy lépjen apja nyomdokaiba és csillagflotta kapitányként próbálja felülmúlni azt, amit ő elért.

Pike

James T. Kirk

A fiatal színész, Chris Pine alakítja James Kirköt, az önfejű iowai fiatalt mindig is a saját útját járta. Pike ösztönzésére mégis belép a Csillagflottába, de ott tovább borzolja a kedélyeket. A helyzet úgy hozza, hogy mégis ő lesz az aki vakmerő módon magára vállalja a hajó irányítását.

Kirk

Spock

Spockot Zachary Quinto alakítja, aki a Hősök című sorozatból lehet ismerős. A félig vulkáni félig ember tudományos tiszt, egyben a hajó első tisztje és egy ideig kapitánya is. Spockot a Vulkánon és a Földön is kívülállóként kezelték, ezért is jelentkezett a minden fajt egyenlőként kezelő Csillagflottába. Spock a Vulkániak racionalitásának elsajátítására törekszik, de gyakran kerül konfliktusba emberi oldalának érzelmeivel.

Spock

Leonard "Bones" McCoy

Kar Urlban A Gyűrűk ura trilógia Éomerje után nem túl sikeres filmekben szerepelt, de most bizonyíthat Dr. McCoy szerepében, aki az Enterprise hajóorvosa. A Bones becenévvel illetett orvos fél a repüléstől, a teleportálástól és bármitől, aminek ismeri az egészségügyi kockázatát, viszont ennek ellenére szeret inni.

Hikaru Sulu

John Cho-t láthatjuk Sulu szerepében, aki érdekes módon főleg vígjátéki szerepeivel, köztük a Harold & Kumar páros egyk tagjaként vált ismertté. Hikaru Sulu az Enterprise ázsiai navigátora.

Sulu

Pavel Chekov

Az Oroszországban született, amerikai Anton Yelchin formálja meg az orosz Chekovot, aki hajó fegyverzetéért felel, de előfordul, hogy Spockot tudományos tisztként helyettesíti. Chekov a hidat irányító legénység legfiatalabb tagja.

Chekov

Nyota Uhura

Az év végén majd az Avatar főszerepében is feltűnő Zoë Saldaña alakítja a csoport egyetlen női tagját, Uhurát, akinek a vezetékneve a szuahéli "szabadság" szóból ered. Uhura a hajó kommunikációs tisztje.

Uhura

Montgomery "Scotty" Scott

John Cho-hoz hasonlóan alapvetően komikusi gyökerei vannak a brit Simon Peggnek, Scotty megformálójának. Scotty az Enterpise gépészetének vezetője. Az új filmben ő az utolsó, aki kalandos körülmények között a hajóra kerül.

Scotty
 

Címkék: hírek star trek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr311084440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veg_ 2009.06.11. 08:09:05

Kösz a képeket :)
süti beállítások módosítása